Menü

Legfrissebbek

Joghurtos-barackos piskóta

pic

Hozzávalók:

2 pohár natúr joghurt
2 pohár kristálycukor
4 pohár liszt
2 db tojás
1 pohár étolaj
1 db citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 doboz őszibarack konzerv
csipet só, porcukor
összesen: 4480 kcal


 

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit - a barack kivételével - csomómentesre kikeverjük. A barackokat leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd felszeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a piskótatésztát. A barackszeleteket a tésztára rakosgatjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 45-50 percig - amíg a tetején a barackok aranybarnára pirulnak, és a tűre már nem ragad a tészta - sütjük. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk, majd kihűlés után tetszés szerinti szeletekre vágva tálaljuk.