Menü

Legfrissebbek

Angol szelet

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
30 dkg cukor
6 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 dkg szalakáli
2 csapott evőkanál kakaópor
pár csepp vérnarancsaroma
a krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 dl tej
8 dkg liszt
2 tasak vaníliás cukor
24 szelet/7760 kcal, 1 szelet/323 kcal

 

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 6 db tojást. Jól kikeverjük, és 3 részre osztjuk. Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, a másikhoz a vérnarancsaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (kb. 28*22 cm), 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, a lapokat külön-külön (kb. 12-15 perc alatt) megsütjük, Kihűlés után megtöltjük a vaníliás krémmel. Ehhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a főzött tejmártást, és robotgéppel habosra keverjük. Megkenjük vele a tésztalapokat, és a tetejét porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.