Menü

Legfrissebbek

Pille szelet

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
38 dkg liszt
8 dkg zsír
8 dkg porcukor
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
10 g szalakáli
a krémhez:
5 dkg liszt
5 dl tej
5 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 kiskanál vanília aroma
a tepsi kikenéséhez:
kevés margarin
a szóráshoz:
porcukor
kb. 27 szelet/5718 kcal, 1 szelet/211 kcal

 


Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben feloldott szalakálit, valamint a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, és egyenként vékonyra nyújtjuk. (Amíg az egyik lapot nyújtjuk, a másik sül.) A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőlapot margarinnal kikenjük. A nyújtófa segítségével a kinyújtott tésztalapot (kb. 301x20 cm) a sütőlapra terítjük, és kb. 6-8 perc alatt világossárgára sütjük. Amíg a megsült tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet. A lisztet, a kristálycukorral és a tejjel csomómentsre kikeverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd a főzött krém kihűlése után a kettőt összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és legalább 1 napig hideg helyen tartjuk, hogy a tészta kellően megpuhuljon. Kb. 6x3 cm-es szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük.