Menü

Legfrissebbek

Gesztenyés pillangó torta

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
a krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
50 dkg gesztenyemassza
1 tasak zselatinfix
a díszítéshez:
1/2 tasak főzésnélküli pudingpor
1 dl Hulala tejszín
15 dkg gesztenyemassza
színes csokidrazsé, csokireszelék, stb.
2 db bonbonetti
12 szelet/3520 kcal, 1 szelet/293 kcal

 

 

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra kikavarjuk. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan elvegyítjük benne a fehérjehabot. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztamasszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses 165 fok) sütőben megsütjük. Ha a piskóta megsült, a tortaformát béleljük ki folpackkal, helyezzük vissza a tésztát, és simítsuk rá a gesztenyekrémet. A krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a burgonyanyomón áttört (vagy lereszelt) gesztenyemasszához. Egy kevés krémben a zselatinfixet elkeverjük, majd ezt is a krémbe vegyítjük. A krémet a tortára simítjuk, és néhány órára - míg a zselatin megköt - a hűtőbe tesszük. (Legjobb előző nap elkészíteni.) A tortát vágjuk két egyforma körcikkre, tegyük tálra, és fordítsuk őket egymással ellenkező irányba. A körcikkek tetejére reszeljünk gesztenyemasszát, és szórjuk meg kevés csokireszelékkel. A pudingport keverjük el a tejszínnel, a krémet tegyük habzsákba és díszítsük fel vele a tortát. A további díszítéshez használhatunk csokidrazsét, cukorgyöngyöt, stb. A két bonbonettit a pillangó csápjaként szúrjuk a tortába.