Menü

Legfrissebbek

Málnás kocka

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
22 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
1 evőkanál porcukor
5 db tojás
3/4 tasak sütőpor
0,75 dl olaj
0,75 dl tej
1 db citrom reszelt héja
3 evőkanál málnalekvár
a krémhez:
3 doboz citromos joghurt
1 tasak zseléfix
1 tasak habfixáló
2 tasak málnakrémleves (Knorr)
4 dl habtejszín
5 dkg porcukor
20 dkg málna (esetleg +2 db nektarin/őszibarack)
2 tasak piros tortazselé
kb. 24 kocka/4386 kcal, 1 kocka/182 kcal

 


 

Elkészítés:

A tojásokat felütjük, szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, tejet, valamint a citromhéjat. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Egy kb. 40x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tésztát a tepsiben kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. A málnakrémhez a joghurtot a levesporral elkeverjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük. A levesporos keverékbe beleszórjuk a zseléfixet, majd egy kevés felvert tejszínt hozzáadva, jól elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot. A tepsit - amiben a piskótát sütöttük - folpackkal kibéleljük úgy, hogy az a tepsi oldalát is beborítsa. A piskótalapot a málnalekvárral megkenjük, és belehelyezzük a fóliával kibélelt tepsibe. Rásimítjuk a málnakrémet, és néhány órát a hűtőben hagyjuk dermedni. Ezután a tetejét a málnával megszórjuk. Ha teljesen gyümölccsel akarjuk borítani a málna mellett, díszíthetjük vékonyra szeletelt őszibarackkal, illetve nektarinnal. Végül a leírás szerint elkészítjük a tortazselét, mellyel bevonjuk a torta tetejét. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé is kellően megdermedjen.