Menü

Legfrissebbek

Túrókrémes eperkocka

pic

Hozzávalók:

2 pohár joghurt (140 gr/pohár)
28 dkg kristálycukor 
1,5 dl napraforgó olaj
36 dkg pohár finomliszt
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1,5 tasak sütőpor
csipet só
a krémhez:
20 dkg eperlekvár
40 dkg eper
12 db lapzselatin
3 db tojás sárgája
10 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
50 dkg krémtehéntúró (pl. Milfina light)
1 db citrom leve
5+2 dl tejszín
1 tasak habfixáló
24 kocka/6902 kcal, 1 kocka/287 kcal

 

 

Elkészítés:

A joghurtot keverőtálba öntjük, elkeverjük benne a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliáscukrot, az olajat, végül a sütőporral összeszitált lisztet, és 25x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük (tűpróba!), a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk, és megkenjük a forró eperlekvárral. Néhány szép szem epret félreteszünk, a többit megtisztítjuk és felaprózzuk. Beáztatjuk a zselatint bő, hideg vízbe. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a túrót és a citromlét. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, olvadásig melegítjük, egyenként hozzákeverünk 3 kanál túrókrémet, majd a krém egészéhez adjuk, végül beleforgatunk 5 dl kemény habbá vert tejszínt. A krém felét az egyik tésztalapra simítjuk, megszórjuk az eperrel, ráborítjuk a másik lapot , bevonjuk a maradék krémmel, és 12 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve, a tészta széleit levágjuk, és kockákra szeleteljük. A habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt, habzsákba szedjük, a sütemény tetejét habrózsákkal és a félretett, felszeletelt eperrel díszítjük.

(Nők Lapja recept alapján)