Menü

Legfrissebbek

Vaníliás-citromkrémes tekercs

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db. tojás
6  ek. kristálycukor
5 ek. liszt
A krémhez:
25 dkg. Ráma margarin
10-15 dkg. porcukor (ki milyen édesen szereti)
2 db. közepes méretű citrom
1 csg. Gála vanília ízű krémpuding
4 dl. tej

 

Elkészítés:

A tojásokat megmossuk, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat a kristálycukorral fehéredésig kavarjuk. A tojássárgás-cukros keverékhez hozzáadjuk a lisztet, melyet a masszában jól elkeverünk. Ezután a felvert fehérje egy harmadát belekeverjük, miáltal a sűrű massza kicsit hígul.  Majd óvatosan hozzákeverjük a maradék fehérjét is, és a piskótamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180°C –ra (légkeveréses 165°C) előmelegített sütőben megsütjük. Míg a tészta sül, elkészítjük a vaníliás citromkrémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A pudingot a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük, de 5 dl tej helyett, csak 4 dl-t használunk. A citromok héját lereszeljük, és a margarinba keverjük. A margarinos krémhez apránként hozzáadjuk a citromok levét és a kész pudingot, majd a kész krémet a hűtőbe tesszük. A megsült a piskótát egy nyirkos konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és még melegen feltekerjük.  Néhány perc múlva a tésztát kitekerjük, majd újra visszatekerjük. Ezt a műveletet ismételjük, amíg a piskótánk ki nem hűl. (Ezzel az oda-visszatekeréssel a tészta megőrzi rugalmasságát, és nem törik el.) Ha kihűlt a piskótánk, megkenjük a citromos krémmel, óvatosan feltekerjük, és alufóliába vagy folpackba göngyölve hűtőbe tesszük.