Menü

Legfrissebbek

Csokis mascarpone kehely

pic

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone krémsajt
4 db tojás
4 dl tejszín
5 dkg kristálycukor
20 dkg étcsoki
4 adag presszókávé
kb. 8 db babapiskóta
4 dkg kókuszreszelék
5 cl narancslikőr
kb. 8 kehely/4700 kcal, 1 kehely 587 kcal

 

Elkészítés:

Az étcsokit kockákra tördeljük, és vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A kókuszreszeléket serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét és a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. (Én presszókávé helyett két tasak 2:1-ben nescafét kevertem el 1 dl meleg vízzel, narancslikőr helyett pedig csokilikőrt használtam.) A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele a pirított kókuszreszelékből is. A háromféle marcarpone krémet kelyhekbe rétegezzük. A babapiskóták egyik végét a maradék olvasztott csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látszódjon ki belőle. Lehetőség szerint néhány órai hűtés után fogyasszuk.

(TV Paprika recept)