Menü

Legfrissebbek

Pudingos koszorú

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg porcukor
6 dkg vaj
28 dkg liszt
2 db tojás
csipetnyi só, kevés reszelt szerecsendió
a krémhez:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1/2 tasak csokis pudingpor
10 dkg áttört túró
a kenéshez:
kevés vaj, liszt
1 db felvert tojás
12 szelet/3012 kcal, 1 szelet/251 kcal

 

Elkészítés:

A tésztához a tejből 4 evőkanálnyit, a cukorból 1 kiskanálnyit keverjünk össze az élesztővel, és futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a felfuttatott élesztővel, a maradék cukorral és tejjel. Dolgozzuk bele a lisztet, a tojásokat, a sót és a szerecsendiót. Tegyük a tésztát meleg helyre, és hagyjuk megkelni. Főzzünk sűrű krémet a tejből, cukorból és pudingporból, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd forgassuk bele az áttört túrót. A tésztát nyújtsuk négyzet alakúra, majd vágjuk két egyforma csíkra. Osszuk el a tölteléket a két csík közepén, majd hajtsuk a töltelékre a tésztadarabok hosszabb oldalát, és nyomkodjuk össze a széleket. Csavarjuk össze a két rudat, és formázzunk belőle koszorút. Fektessük kivajazott, liszttel megszórt formába (pl. kisebb kapcsos tortaforma), pihentessük kb. 20 percig, majd a tetejét kenjük meg a felvert tojással. 190 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 160 fokon kb. 40 percig süssük. (Ha a teteje nagyon pirulna, fektessünk rá alufóliát.)

(Blikk Nők Konyha receptje)