Menü

Legfrissebbek

Erdei gyümölcsös-mascarponés pohárkrém

pic

Hozzávalók:

15 dkg mascarpone
1 tasak tejszínízű pudingpor
0,5 dl tej
6 dkg kristálycukor
4 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
25 dkg erdei gyümölcs (málna, szamóca, szeder, áfonya vegyesen)
4 pohár/2252 kcal, 1 pohár/563 kcal

 

Elkészítés:

A pudingporból, tejből és cukorból a tasakon lévő utasítás szerint pudingot főzünk, majd lehűtjük. Az erdei gyümölcsök felét leturmixoljuk, szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A tejszínt a habfixálóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A rózsaszín krémhez: a mascarponét, a kihűlt puding felét, a turmixolt gyümölcsöt és 2 dkg porcukrot kikeverünk, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a tejszínhab felét.  A fehér krémhez: a maradék mascarponét és pudingot elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot. A kétféle krémet pohárba rétegezzük. Alulra kerül a rózsaszín, majd rá a fehér krém. A desszert tetejét az egészben hagyott gyümölcsökkel - ha esetleg van otthon -, citromfű levélkékkel díszítjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.