Menü

Legfrissebbek

Nutellás-Mars csokis torta

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
6 db tojás
18 dkg liszt
18 dkg cukor
csipetnyi só
a krémhez:
40 dkg nutella
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
a mázhoz:
8 db Mars csoki
a díszítéshez:
színes csokidrazsé
12 szelet/7830 kcal, 1 szelet/652 kcal

 

Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a lisztet. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük. A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk, és megkenjük a krémmel, melyhez a nutellát a mascarponéval kikeverjük, és szintén óvatosan hozzávegyítjük a keményre felvert tejszínhabot. A mázhoz a Mars csokikat pici vízzel megolvasztjuk, majd a mázat a torta tetejére simítjuk, és végül színes csokidrazséval díszítjük. 

(a receptet és fotót György Éva küldte)