Menü

Legfrissebbek

Nutellakrémes muffin

pic

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 csapott kiskanál sütőpor
15 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
2 pohár natúr joghurt (125 g)
kb. 10 dkg nutella
1 kiskanál rum/rumaroma  (elhagyható)
12 db/3364 kcal, 1 db/280 kcal

 

Elkészítés:

A margarint a cukorral, a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a rumot. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, majd apránként a folyékony keverékhez adjuk. A muffin sütő tálkáit (átmérő: 7-8 cm, 12 db-os) muffinpapírral kibéleljük. (Célszerű a tálkák aljára egy pici darabka margarint tenni, és a kapszlikat jó rányomni, ez segít abban, hogy betöltéskor a muffinpapír ne csúszkáljon.) Minden tálkába 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából, erre jön 1-1 kiskanál nutella. (Könnyebb a nutellával dolgozni, ha előtte jól lehűtöttük.) Végül a krémre rákanalazzuk a maradék tésztát. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.