Menü

Legfrissebbek

Újévi malacfejek

pic

Hozzávalók:

60 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg puha margarin
2,5 dkg élesztő
3 db tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott mokkáskanál só
a tetejére:
1 db tojás
a díszítéshez:
1/2 db tojás fehérje
6-8 dkg porcukor
5 dkg étbevonó massza
10 db/4550 kcal, 1 db/455 kcal

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat, és a maradék tésztából formázzuk a füleket. Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsibe téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket is. Lisztbe mártott újjal kijelöljük a szemek és az orrlyukak helyét. Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és az orrlyukak helyét is újra jelöljük. Előmelegített sütőben 195 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta. Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.

(Ráma süteményeskönyv alapján)