Menü

Legfrissebbek

Nektarinos piskóta

pic

Hozzávalók:

50 dkg nektarin
4 db tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl olaj
1,5 dl melegvíz
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
a szóráshoz:
porcukor
kb. 15 db/3850 kcal, 1 szelet/256 kcal

 

Elkészítés:

A cukrot a tojássárgákkal habosra  keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, melegvizet és a sütőporral elkevert lisztet. Azután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral, vagy alufóliával kibélelt tepsibe (kb. 20x30 cm) öntjük, és elsimítjuk. A nektarinok magját kivesszük, szeletekre vágjuk, szép sorban a tésztára rakosgatjuk, és a tetejére kevés porcukrot szitálunk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok)előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.