Menü

Legfrissebbek

Madártej mikróban

pic

Hozzávalók:

4 db tojás
12 dkg kristálycukor
7 dl tej
1/2 db vaníliarúd (vagy 1 tasak vaníliás cukor, vagy néhány csepp vanília aroma)
1 kiskanál vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
4 adag/822 kcal, 1 adag/206 kcal

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tejből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit egy mély tűzálló tálba öntjük, és a maradék cukorral, valamint a félbehasított vaníliarúddal (vaníliás cukorral/vanília aromával) ízesítjük. Mikrohullámú sütőben 750 watton, 7 perc alatt felforraljuk. A tojáshabból nagy galuskákat szaggatunk a tetejére, és 500 watton, 4 percig főzzük. (Nem kell megforgatni!) Ha készen van, a galuskákat kiszedjük, a tojások sárgáját a maradék tejjel és pudingporral (keményítővel) simára keverjük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez adjuk. Visszatéve a mikróba 750 watton, 1 percig főzzük, majd habverővel jól elkeverjük, és még 1 percre visszatesszük. (Mivel a habgaluskákat a mikrohullámú sütő belülről kifelé haladva kezdi főzni, így azok kivétel után sem esnek össze. Ha a mikrohullámú sütőnk más fokozatokra van kalibrálva, arányosan csökkentsük, vagy növeljük a főzési időt.)

(a receptet György Éva küldte)