Menü

Legfrissebbek

Túrós lepény 2.

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
3 db tojássárgája
16 dkg margarin
3 dkg élesztő
kevés tej
10 dkg cukor
csipet só
a töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál búzadara
3 db tojásfehérje
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
a kenéshez:
1 db tojás
kb. 18 szelet/4364 kcal, 1 szelet/242 kcal

 

Elkészítés:

Az élesztőt egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral és a margarinnal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, valamint a megkelt élesztőt, és alaposan kidolgozzuk. Két cipót formázunk belőle, az egyiket kinyújtjuk és belefektetjük egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe. A túrót áttörjük, elkeverjük a por- és vaníliáscukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, mazsolával, valamint a felvert tojásfehérjével. A túrótölteléket a tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tészta tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra (légkeveréses 165) előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.