Menü

Legfrissebbek

Citromos bociszelet

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
8 db tojás
25 dkg liszt
40 dkg kristálycukor
8 evőkanál melegvíz
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
a krémhez:
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
1 tasak tejszínízű pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
1 db citrom
a díszítéshez kandírozott citromhéj, vagy citronát
kb. 15 szelet/6224 kcal, 1 szelet/415 kcal

 

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, a melegvízzel habosra keverjük, majd óvatosan összevegyítjük a felvert fehérjehabbal. A piskótamassza egyharmadát különvesszük, és csomómentesre keverjük el benne kakaóport. Egy kb. 20x30 cm-es magasabb falu tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a sárga tésztát, majd "foltosan" a tetejére kanalazzuk a kakaósat. A tepsit az asztal lapjához ütögetve a tészta tetejét elsimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a citromkrémet, melyhez a pudingport a tejjel, a négy evőkanál kristálycukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és levét. A kihűlt tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, melyből hagyunk a tetejére is, végül kandírozott citromhéjjal, vagy citronát kockákkal díszítjük.