Menü

Legfrissebbek

Krémes-gyümölcsös pite

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 csipet só
10 dkg puha vaj
1 db tojássárgája
1,25 dl habtejszín
alufólia, szárazbab a vaksütéshez
a krémhez:
3 dl tej
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1,5 dl tejföl
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg mascarpone
1 db tojásfehérje
a díszítéshez:
50 dkg friss gyümölcs
1 tasak színtelen tortazselé
12 szelet/4290 kcal, 1 szelet/357 kcal

 

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a porcukrot, a vajat, a tojássárgáját és a habtejszínt dolgozzuk össze, csomagoljuk folpackba, és fél órára tegyük a hűtőbe. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, és rakjuk egy kb. 30 cm átmérőjű formába. Miután villával megszurkáltuk, fektessünk rá egy réteg alufóliát, és szórjunk bele egy kevés szárazbabot. Süssük a tésztát 200 fokos sütően kb. 15 percig. Főzzünk pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt, a vaníliás cukrot, a mascarponét és a felvert tojásfehérjét. A babbal együtt emeljük ki az alufóliát a formából, majd töltsük meg a krémmel a tésztát. Süssük 180 fokos sütőben kb. 20 percig. Ha kihűlt, osszuk el rajta a gyümölcsöket, készítsük el a tortazselét a csomagoláson látható leírás szerint, és locsoljuk a gyümölcsökre. Végül hűtsük le a pitét. (A receptben megadott 1,25 dl tejszín mennyiségét soknak találtam, csak annyi tejszínt használtam, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen.)

(Meglepetés recept)