Menü

Legfrissebbek

Panna cotta eperöntettel

pic

Hozzávalók:

a krémhez:
1 tasak zseletinlap (10 g, 6 lap)
1 db vaníliarúd
8 dkg kristálycukor
5 dl habtejszín (30 %-os)
4 evőkanál Amaretto mandulalikőr
az öntethez:
40 dkg eper
4 dkg porcukor
1/2 db citrom leve
1 evőkanál vaníliás pudingpor (főzős)
díszítéshez:
néhány szem eper
4 adag/ 2128 kcal, 1 adag/532 kcal

 

Elkészítés:

A zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe beáztatjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét kikaparjuk, és a cukorral együtt a tejszínhez adjuk. Felforraljuk, és a hőfokot alacsonyabbra véve 2 percig főzzük, levéve a tűzről beleöntjük a mandulalikőrt. A zselatinlapokból a vizet kinyomkodjuk, és a forró tejszínben oldódásig keverjük. Hideg vízfürdőbe állítva, kissé kihűtjük. 4 db pudingformát hideg vízzel kiöblítünk, megtöltjük a tejszínnel, és ha lehűlt legalább hat órára - még jobb, ha egy éjszakára - a hűtőbe tesszük. Az öntethez az epret nem túl kicsi darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a cukrot. Tűzre téve 2 percig forraljuk. A pudingport 4 evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzákeverjük az eperhez és kissé besűrítjük. Tálaláskor a pudingformákat forró vízbe mártjuk, kistányérra borítjuk belőle a krémet, meglocsoljuk az öntettel, és a félretett eperszemekkel díszítjük.
 

(Nők Lapja recept)