Túrófánk

Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
3 db tojás
3 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
1/2 tasak sütőpor
csipet só
a forgatáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a szóráshoz:
porcukor
kb. 20 db/1896 kcal, 1 db/ 95 kcal
Elkészítés:
A túrót áttörjük, jól elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, liszttel, zsemlemorzsával és a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját. Félórát állni hagyjuk, hogy a liszt és a morzsa kellően megduzzadjon. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. (Ha a gombócokat szép kerekre formáztuk, forgatni sem kell, mivel maguktól megfordulnak.) Porcukorral meghintve, esetleg különböző öntetekkel (pl. eper, barack, csoki, stb.) tálaljuk.