Menü

Legfrissebbek

Eperkrémes piskótatekercs

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
8 dkg liszt
1 tasak vaníliás cukor
1/2 tasak sütőpor
csipet só
a krémhez:
1/2 tasak epres pudingpor
12,5 dkg Ráma margarin
25 dkg eper
1 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál citromlé
kb. 14 szelet/2438 kcal, 1 szelet/174 kcal

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. 15 dkg epret mixerrel pürésítünk, a pudingport a kristálycukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A tejes pudingport és az eperpürét lábosba tesszük, és pudingsűrűségűre beforraljuk. A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a citromlét, a kihűlt epres-pudingkrémet, az egészet jól elkeverjük, ha szükséges, adhatunk hozzá még cukrot vagy citromlét. A piskótát kitekerjük, megkenjük az epres krémmel, és meghintjük a maradék apróra vágott eperrel. A konyharuha segítségével visszatekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük.