Menü

Legfrissebbek

Gesztenyés kifli 2

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
12 dkg vaj/margarin
2,5 dkg cukor
1 dl tej
csipet só
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 tasak vaníliás cukor
1-2 evőkanál tej
kb. 32 db/2584 kcal, 1 db%/80 kcal

 

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a vaníliás cukorral és a tejjel összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl lágy, kevés lisztet, ha túl morzsalékos kevés tejet adhatunk még hozzá. Vékonyra kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik tésztalapra 1-1 kanálka gesztenyemasszát rakunk. Felsodorjuk, és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. (Nagyon finom, ha néhány evőkanál nutellát kevés forró tejjel öntet sűrűségűre keverünk, és tálaláskor a muffinok tetejét megöntözzük vele.)