Menü

Legfrissebbek

Meggyes joghurtkrém

pic

Hozzávalók:

30 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
4 doboz natúr joghurt (125 gr)
3 evőkanál méz
1/2 tasak zselatinfix
1/2 db citrom
3 adag/745 kcal, 1 adag/248 kcal

 

Elkészítés:

A joghurtot textilpelenkába öntve fellógatjuk, és 2-3 órát hagyjuk a savót kicsöpögni, amikor elkészült, egy nagyobb tálba öntjük. A meggyből - néhány szemet díszítésnek félreteszünk -, a többit kimagozzuk, a mézzel és a zselatinfixxel turmixoljuk, majd a reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt a joghurthoz keverjük. Poharakba vagy tálkákba öntjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a krémet a félretett meggyszemekkel (esetleg csokoládéval/tejszínhabbal) díszítjük.