Menü

Legfrissebbek

Eperkrémes muffin

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
5 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
2 db tojás
12,5 dkg kristálycukor
12,5 dkg vaj/margarin
25 dkg sovány tehéntúró
6 dkg tejföl
1 tasak sütőpor
1 kiskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
eperkrém:
25 dkg mascarpone (light)
5 dkg epervelő
5 dkg porcukor
1 kiskanál citromlé
1 evőkanál búzadara
öntet:
15 dkg epervelő
1 kiskanál citromlé
5 dkg kristálycukor
1 dkg vaj
a szóráshoz:
porcukor
12 db/3467 kcal, 1 db/288 kcal (öntettel)

 

Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral és a vanília aromával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a túrót, a tejfölt, és krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A krém hozzávalóit összekeverjük. Egy 12 db-os (8 cm átmérőjű) muffinsütő tálkáit papírkapszlival kibéleljük vagy vajjal kikenjük, mindegyik formába egy kanál tésztát teszünk, amelyre egy kiskanál eperkrémet kanalazunk, majd a formákat a maradék tésztával beborítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában kicsit pihentetjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Az öntet hozzávalóit addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A kihűlt muffinokat porcukorral meghintve, az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.