Menü

Legfrissebbek

Citromos pite

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
3 dkg kristálycukor
1-2 evőkanál hideg víz
csipetnyi só
a krémhez:
4 db tojás
2 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
25 dkg kristálycukor
7 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
csipetnyi só
a forma kikenéséhez:
margarin
a szóráshoz:
porcukor
12 szelet/3560 kcal, 1 szelet/296 kcal

 

Elkészítés:

A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg margarint. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg. Folpackba csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük, de legjobb a sütést megelőző este összeállítani. Egy kb. 24 cm-es torta- vagy piteformát margarinnal jól kikenünk, majd a nagyjából kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses 165 fok) sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. Amíg a tészta sül a krém hozzávalóit robotgép segítségével jó habosra kikeverjük. Az így kapott folyékony masszát az elősütött tésztára öntjük, és a sütőbe visszatéve még kb. 30 percig  sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.