Menü

Legfrissebbek

Sacher muffin

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
2 db tojás
15 dkg kristálycukor
10 dkg baracklekvár
15 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
a tetejére:
3 evőkanál baracklekvár
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg margarin
5 dkg fehércsokoládé
1 evőkanál főzőtejszín
18 db (5 cm átm. forma)/3742 kcal, 1 db/207 kcal

 

 

Elkészítés:

A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt - vízgőz felett - megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 22 percig sütjük. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük, és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehércsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, és a muffinok tetejére csorgatjuk.

(Ráma receptnaptár 2010.)