Menü

Legfrissebbek

Kakaós kalács 2.

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
5 dkg élesztő
pici só
a kakaókrémhez:
25 dkg margarin
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
20 dkg cukor
2 rúd/5840 kcal

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a cukrokkal és a kakaóporral, robotgéppel kikeverjük. (Nem baj, ha a cukor kristályos marad!) A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (kb. 30 perc)  
(mindmegette.hu nyomán)