Menü

Legfrissebbek

Mézeskalács 2.

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
3 db tojás
15 dkg méz
2 dkg szódabikarbóna
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg)
a díszítéshez:
1 db tojásfehérje
cukorgyöngy
összesen: 3540 kcal

 

Elkészítés:

A mézet felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, cukrot, fűszerkeveréket, valamint a felvert tojásokat. Jól kidolgozzuk, és egy napot a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 4-6 perc alatt megsütjük. A mézeskalácsok tetejét még forrón kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk a cukorgyönggyel.