Menü

Legfrissebbek

Mogyorószelet

pic

Hozzávalók:

a piskóta tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 tasak sütőpor
csipetnyi só
a krémhez:
20 dkg Ráma margarin
10 dkg földimogyoró
15 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 cl rum
kb. 1 dl tej
a mázhoz:
1 tábla étcsoki tortabevonó
18 szelet/4085 kcal, 1 szelet/227  kcal

 

Elkészítés:

Először a piskótatésztát készítjük el. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és végül a liszttel elkevert kakaóport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben (kb. 22x30 cm) 180 fokon (légkeveréses 165 fok) tűpróbáig (kb.20-25 perc) sütjük. Kicsit hagyjuk a tepsiben hűlni, majd kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A mogyorót szárazon serpenyőben, vagy mikróban megpirítjuk, és ledaráljuk. A margarint a cukorral, a vaníliaaromával, a rummal habosra keverjük. A darált mogyorót annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű krémet kapjunk. Ezt hozzáadjuk a vajkrémhez, és jó habosra keverjük. A piskótalapot hosszában félbevágjuk, majd a két fél tortaszeletből 2-2 lapot vágunk. (Összesen 4 db egyforma tortalapunk lesz.) A lapokat a mogyorókrémmel megkenjük, és a tortabevonóból - az utasítás szerint főzött - mázat a tetejére simítjuk. Amikor a máz a sütemény tetején megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.