Menü

Legfrissebbek

Meggyes-túrós pite

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
1 db tojás
3 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 dl tejföl
1 db tojás a tészta megkenéséhez
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg túró
50 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
1 db citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál búzadara
kb. 18 szelet/5678 kcal, 1 szelet/315 kcal

 

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a túrótölteléket. A túrót a tojások sárgájával és a porcukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, búzadarát, citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojás fehérjét. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket, és megszórjuk a magozott meggyel. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és villával megszurkáljuk. A megmaradt fehérjét kissé felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180º-on (légkeveréses 165º) pirosra sütjük. (kb. 20-25 perc). Hidegen rombuszokra, vagy kockákra szeleteljük.