Pottyantott meggyes

Hozzávalók:
4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1,5 dl olaj
1,5 dl melegvíz
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 db tojás felvert habja
min. 50 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott vagy befőtt is)
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, melegvizet és a sütőporral elkevert lisztet. (ahogy a robotgép bírja!) Azután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral, vagy alufóliával kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Rápotyogtatjuk a kimagozott meggyet. Légkeveréses sütőben 165º-on, normál sütőben 180º-on tűpróbáig sütjük. (Ha a tészta a beleszúrt tűre már nem ragad.) A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.