Menü

Legfrissebbek

Karácsonyi kevert

pic

Hozzávalók:

30 dkg liszt
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
1/2 tasak sütőpor
csipet só
3 db tojás
1 db citrom
2 db narancs
1 kiskanál kristálycukor
5 dkg aszalt cseresznye/meggy
5 cl Amaretto likőr
12 kockára vágva/2830 kcal, 1 szelet/235 kcal

 

Elkészítés:

A narancs héját nagyobb lyukú reszelőn óvatosan lereszeljük. (Vigyázzunk, hogy a narancs keserű fehér héját ne reszeljük bele.) A lereszelt narancshéjhoz egy kiskanál kristálycukrot keverünk. A citromot hasonló módon, csak kislyukú reszelőn reszeljük, de cukrot nem kell hozzáadni. Az aszalt gyümölcsöt megmossuk, beáztatjuk, majd ha már kissé megpuhult, leszűrjük, majd ráöntjük az Amaretto likőrt, és hagyjuk ázni benne. Az egész tojásokat a porcukorral és a vajjal, robotgéppel habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, a narancs- és citromhéjat, valamint a leszűrt aszalt gyümölcsöt. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük. Előmelegített (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük, hogy átsült-e tűpróbával ellenőrizzük. Rövid idegig a tepsiben hagyjuk, majd kiborítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.