Menü

Legfrissebbek

Meggyes kavart

pic

Hozzávalók:

50 dkg magozott meggy
2 pohár natúr joghurt
4 pohár (joghurtos) liszt
2 pohár (joghurtos) kristálycukor
1 pohár (joghurtos) étolaj
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja
4 db tojás
csipet só
20 kockára vágva/3810 kcal, 1 kocka/190 kcal

 

Elkészítés:

Az egész tojásokat először a kristálycukorral, majd a joghurttal habosra keverjük, apránként beledolgozzuk  a sóval, sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük az olajat és a citromhéjat. A tepsit (20x25 cm) sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és a tetejét megszórjuk a magozott meggyel. 180 fokra előmelegített (légkeveréses 165 fok) sütőben tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük. Tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.