Menü

Legfrissebbek

Mákos-meggyes rétes

pic

Hozzávalók:

6 db réteslap
2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
30 dkg magozott meggy
25 dkg darált mák
2,5 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
édes-, vagy zsemlemorzsa
összesen: 3620 kcal

 

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a mákot, rövid ideig főzzük, majd levéve a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat, és végül óvatosan a jól lecsepegtetett meggyet. Egy rétesrúdhoz három lapot használunk. Az első három lapot egymásra fektetjük, de előbb mindegyiket vékonyan megkenjük olajjal. A harmadik lapon egy szélesebb csíkot meghintünk morzsával, és erre ráterítjük a mákos-meggyes töltelék felét. A rétest szokásos módon feltekerjük. Ugyan így járunk el a maradék három réteslap esetében is. A két rudat kiolajozott, vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket olajjal átkenjük. Előmelegített (légkeveréses 190 fok) sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.