Menü

Legfrissebbek

Túrós-meggyes rétes

pic

Hozzávalók:

2 rúd réteshez:
6 db réteslap
2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg búzadara
15 dkg cukor
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg magozott meggy
összesen: 3390 kcal

 


 

Elkészítés:

A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, jól kikeverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a tojások felvert habját is. Egy rúdhoz három lapot használunk. Az első lapot egy nyirkos konyharuhára, vagy szilikon sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük olajjal, majd így járunk el a további két lappal is. A harmadik lapra - egy szélesebb csíkban - rátesszük a túrótöltelék felét, majd erre a lecsepegtetett meggy felét. A konyharuha, vagy a szilikonlap segítségével feltekerjük, és sütőpapírral, szilikonlappal  kibélelt, vagy kiolajozott tepsibe fektetjük. Ugyanígy elkészítjük a másik rudat is. A rétesek tetejét átkenjük olajjal, és előmelegített sütőben (légkeveréses 190 fok) 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, ferdén szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.