Menü

Legfrissebbek

Piskótakocka vaníliaöntettel

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
1 tasak vaníliaöntetpor (+ a tasakon feltüntetett mennyiségű tej és cukor)
10 dkg eper
20 dkg ananász
6 kocka/1678 kcal, 1 kocka/279 kcal (tejszínhab nélkül)

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Egy kisebb tepsit (kb. 24x18 cm) sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk benne. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd deszkára borítjuk, széleit levágjuk. Az előírás szerint elkészítjük a vaníliaöntetet. A kihűlt piskótát hat kockára vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük, a vaníliaöntettel, szeletelt eperrel és ananásszal, valamint tejszínhabbal tálaljuk. (Ez utóbbi elhagyható.)