Menü

Legfrissebbek

Vörösáfonyás muffin

pic

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 db tojás
2,5 dl joghurt
10 dkg kristálycukor
0,75 dl olaj
15 dkg aszalt vörösáfonya
kevés vaj a sütő kikenéséhez
12 db/2767 kcal, 1 db/230 kcal

 

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A vörösáfonyát beáztatjuk. A muffinsütőt (12 db-os, 7,5 cm átmérőjű) vajjal kikenjük (vagy "papírkapszlikkal" kibéleljük). A sütőport a liszttel elvegyítjük. A tojásokat, a joghurtot, a cukrot és az olajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett áfonyát, végül gyorsan belekeverjük a sütőporos lisztet. (Nem szabad sokáig kevergetni!) A tésztát a mélyedésekbe kanalazzuk. Középső bordán kb. 20-25 percig sütjük, 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.