Menü

Legfrissebbek

Márványkalács

pic

Hozzávalók:

25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál vanília aroma vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
4 db tojás
1 tasak sütőpor
1 dl tej
3 dkg kakaópor
csipet só, porcukor a szóráshoz
összesen: 1,2 kg/4977 kcal, 10 dkg/415 kcal


 

Elkészítés:

A margarint habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként beleütjük a tojásokat, mellyel szintén jól elkeverjük. A lisztet a keményítővel, sütőporral és sóval jól összekeverjük, és a tejjel felváltva apránként a vajas-tojásos masszához adjuk. A kuglófformát margarinnal jól kikenjük, és belekanalazzuk a tészta felét. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt is beletöltjük a formába. A masszát egy villával lazán átkeverjük, hogy márványos legyen. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordán, 1 órát sütjük. (Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.) A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral hintjük meg.