Menü

Legfrissebbek

Habos meggyes

pic

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
4 db tojás
1 tasak sütőpor
25 dkg kristálycukor
kb. 2 evőkanál tejföl
5 dkg darált dió
5 dkg édes morzsa (darált keksz, kalács, stb.)
1 kg meggy (fagyasztott is lehet)
csipet só
20 szelet/5126 kcal, 1 szelet/256 kcal 

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg kristálycukrot, a sütőport, a sót és annyi tejfölt, hogy a tészta jól nyújtható legyen. Összegyúrjuk, és félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy kb. 30x20 cm-es tepsit. A meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük, elkeverjük 5 dkg cukorral. Az édes morzsát összekeverjük a darált dióval. A tésztát először megszórjuk a diós morzsa kétharmadával, rászórjuk a meggyet, majd ismét meghintjük a maradék diós-morzsával. 200 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét a maradék 15 dkg cukorral keményre felverjük. Amikor a tészta megsült a habot a tetejére simítjuk, és a hőfokot 90-100 fokosra állítva, addig sütjük, amíg a hab megszárad. (Pirulnia nem szabad!)