Menü

Legfrissebbek

Meggyes-mákos muffin

pic

Hozzávalók:

20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
5 dkg darált mák
2 db tojás
1 pohár natúr joghurt (125 gr)
20 dkg magozott meggy (mirelit vagy befőtt is lehet)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 mokkáskanál fahéj
1 teáskanál vanília aroma
2 cl Amaretto likőr (vagy néhány csepp mandula aroma)
csipet só
12 db/3298 kcal, 1 db/274 kcal

 

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a muffin formákat kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. Először a száraz anyagokat keverjük össze, azaz a lisztet, mákot, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és sót. Ezután a puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd az Amarettóval és a vanília aromával, végül pedig a tojásokkal. Apránként hozzákeverjük a száraz anyagokat, majd fellazítjuk a joghurttal, végül pedig belekeverjük a lecsepegtetett meggyet. A formákba adagoljuk - ne töltsük teljesen meg, mert sülés közben a tészta megnő -, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral finoman megszórva önmagában is fogyaszthatjuk, de nagyon finom meggyöntettel tálalva. (ld. Amarettós meggyöntet)