Menü

Legfrissebbek

Piramis sütemény

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg darált keksz
35 dkg porcukor
6 evőkanál lekvár (barack, meggy)
6 evőkanál sütőrum (vagy aroma)
6 evőkanál kakaópor
kb. 3 dl tej
a krémhez:
2,5 dl tej
5 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
1 db citrom
10 dkg porcukor
a formázáshoz:
18 db kerek Albert keksz
5 dkg kókuszreszelék
18 db/5964 kcal, 1 db/331 kcal

 

 

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, a tejben a lisztet sűrűre főzzük, majd félretesszük kihűlni. A vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját. A főzött krémet apránként a vajashoz keverjük, és annyi citromlevet adunk hozzá, amilyen savanykásra a krémet szeretnénk. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, ha túl száraz lenne tejet, ha pedig túl ragacsos lenne kekszmorzsát adunk hozzá. A tésztát gombóconként kókuszreszelékkel beszórt piramis formába nyomkodjuk, beleszúrjuk a kúpformát, és azt kihúzva megtöltjük a citromkrémmel. A krémet késsel kicsit elkenjük az alján, erre ráhelyezünk egy Albert kekszet, amellyel lezárjuk a süteményt. 
(A műanyag piramisforma piacokon, konyhafelszerelési boltokban beszerezhető.)