Menü

Legfrissebbek

Bundás alma

pic

Hozzávalók:

4 db alma (tisztítva kb. 50 dkg)
1 dl tej
15 dkg liszt
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál kristálycukor
a sütéshez: olaj
a szóráshoz: fahéjas porcukor

összesen: 4 adag/909 kcal, 1 adag/227 kcal

 

Elkészítés:

A tejből, tojásból, lisztből, sütőporból, kristálycukorból sűrű palacsintatésztát keverünk, és legalább egy órát állni hagyjuk. Az almákat meghámozzuk, kb. egy cm-es karikákra vágjuk, a magházukat kiszúrjuk. Az almakarikákat először lisztben megforgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat beszívja, végül fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.