Mogyorós tallér

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg mogyorós töltelékpor (Nussfülle)
4 dkg zsemlemorzsa
4 dkg zabpehely
csipet só
kb. 12 db/1450 kcal, 1 db/120 kcal
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan elkeverjük benne a mogyoróport, a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a vaníliás cukrot és a sót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól 4-5 centi távolságra - kanállal halmokat szaggatunk. 120 fokos sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük. Akkor jó, amikor a külseje már száraz, de belül puha marad. (Cukrot nem kell adni a tésztához, mivel a mogyorópor már tartalmazza. A receptet akkor célszerű elkészíteni, amikor sok maradék tojásfehérjénk van, pl: csörögefánk készítése után)