Menü

Legfrissebbek

Mama csúsztatott palacsintája

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
4 db tojás
10 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só, olaj a palacsintasütő kikenéséhez
a töltelékhez:
8 dkg őrölt mogyoró+ízlés szerint porcukor, vagy mogyorós töltelékpor
8 dkg nutella vagy mogyorókrém
5 dkg áfonyalekvár

8 szelet/2593 kcal, 1 szelet/324 kcal

 

 

Elkészítés:

A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját habosra kikeverjük a vajjal, porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a tejet, mellyel simára eldolgozzuk, végül óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, amelyeknek csak az egyik oldalát sütjük meg. Az így elkészült palacsintákat egy kerek jénaitálra egymásra csúsztatjuk, a nem sütött felükkel fölfelé. Az első palacsinta tetejét meghintjük a cukros mogyoróval, a másodikat megkenjük nutellával, a harmadikat pedig az áfonyalekvárral. Ezt a sorrendet folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. (Ebből a mennyiségből kb. 8 palacsintát tudunk készíteni.) A legutolsó palacsinta mindkét oldalát megsütjük, és az először sütött oldalával felfelé helyezzük a többire.  Tálalás előtt, előmelegített, középmeleg sütőben jól átmelegítjük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.