Menü

Legfrissebbek

Zablisztes mandulás keksz

pic

Hozzávalók:

10 dkg búzaliszt
15 dkg zabliszt (vagy zabpehely, melyet aprítógéppel megőrölünk)
5 dkg egész mandula
5 dkg őrölt mandula
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg méz
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
1 kiskanál sütőpor
csipet só, tojásfehérje

kb. 40 db/2610 kcal, 1 db/65 kcal

 


 

Elkészítés:

A liszteket, őrölt mandulát, sütőport és a csipet sót összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, a reszelt citrom- és narancshéjat, és gyorsan összegyúrjuk, rúddá formáljuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük. A tésztahengerből kb. fél centis korongokat vágunk, melyeket sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe rakosgatunk. A korongok  közepét tojásfehérjével megkenjük, és mindegyikbe 1-1 héjától megtisztított mandulaszemet nyomunk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.