Menü

Legfrissebbek

Hatlapos

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
1 db tojás
1 tasak szalakáli
csipet só
a krémhez:
20 dkg margarin
2 tasak tejszínes pudingpor
20 dkg kristálycukor
4 dkg keserű kakaópor
1 l tej
1 evőkanál rum (vagy fél fiola rumaroma)

kb. 30 db/5440 kcal, 1 db/181 kcal

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, a szalakálit a tejben feloldjuk.  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán is alaposan átgyúrjuk. Hat egyforma gombócra osztjuk, egyforma téglalapokra kisodorjuk, majd lisztezett tepsi hátoldalán, 200 fokra előmelegített sütőben egyenként kisütjük. (A sütőbe tevés előtt a lapokat villával sűrűn szurkáljuk meg, hogy sülés közben ne púposodjanak fel. Egy-egy lap kb. 4-5 perc alatt megsül, vigyázzunk, mert könnyen megég.) A krémhez a pudingport,  a cukrot és a kakaóport, kevés hideg tejjel simára kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a kakaós pudingport, és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt a margarinnal, valamint a rummal simára keverjük, és megtöltjük vele a lapokat. Hűvös helyen egy napot pihentessük, csak azután szeleteljük fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral hintjük meg.