Menü

Legfrissebbek

Mogyorókrémes fatörzs

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor
a krémhez:
1,5 dl tej
1 tasak Aranka mogyorós krémpor
10 dkg pörkölt, őrölt törökmogyoró
25 dkg margarin
3-4 evőkanál cukor

összesen: 4204 kcal

 


 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) megsütjük. Kicsit hagyjuk, hogy hűljön, majd tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a konyharuha segítségével feltekerjük, melyet többször megismétlünk, hogy megakadályozzuk a piskótatészta megrepedését. Az Aranka krémport először a cukorral, majd a tejjel elkeverjük, beleszórjuk a darált - előzőleg megpörkölt - mogyorót. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és ha esetleg nem elég édes, porcukrot keverünk hozzá. A piskótát kitekerjük, megkenjük a mogyorókrém kétharmadával, felcsavarjuk, faág szerű formát készítünk, és a maradék krémmel kívülről is bekenjük, majd egy villával kéregszerűen mintázzuk. Megszórhatjuk durvára tört mogyoróval, vagy díszíthetjük étcsoki lapocskákkal, kókuszreszelékkel stb. is.