Gesztenyés kifli

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg Ráma margarin
2 dkg kristálycukor (1 evőkanál)
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
csipet só
a töltéshez és szóráshoz:
30 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg porcukor
összesen: 56 db/3948 kcal, 1 db/71 kcal
Elkészítés:
A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet. A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. Minden korongra egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle. Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.