Menü

Legfrissebbek

Kétcsokis szelet

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
22 dkg liszt
10 dkg margarin
4 dkg étcsokoládé
4 dkg fehér csokoládé
0,75 dl tej (kb. 6 evőkanál)
15 dkg kristálycukor
3 db tojás
1 tasak vaníliás cukor 
5 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál Amaretto likőr
1 teáskanál rum
csipet só
kevés margarin a tepsi kikenéséhez
a bevonathoz:
20 dkg tortabevonó (epres-fehér csoki)
7 dkg étcsokoládé

összesen: 4589 kcal, 1 szelet/306 kcal


 

Elkészítés:

Az ét- és fehér csokoládét külön-külön 3-3 evőkanál tejben megolvasztjuk, majd lehűtjük. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. A darált diót (mandulát/mogyorót) a liszttel és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés tejet és a rumot, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és az Amarettot adjuk. (Ha gyerekeknek készítjük a süteményt a likőr és a rum helyett mandula és rum aromát használjunk.) Egy kb. 28x18 cm-es sütőformát vagy tepsit margarinnal kikenünk, váltakozva a világos és a sötét masszát csíkonként a formába töltjük. A következő rétegre, a sötétre világos, a világosra sötét tészta kerül. Előmelegített 175 fokos (légkeveréses 155 fok) sütőben 40-50 percig sütjük, majd kiborítjuk, és rácsra fektetve hagyjuk kihűlni. A bevonathoz a kétféle csokoládét szintén külön-külön vízfürdőben megolvasztjuk, és az epres-fehér csoki mázzal a süteményt bevonjuk. Az étcsokit kicsi nylonzacskóba töltjük - vigyázzunk arra, hogy már ne legyen tűzforró -, a tasak sarkát levágjuk, és csíkokat rajzolunk a tésztára. Ha a csokimáz megdermedt, a süteményt felszeleteljük. (kb. 15 szelet lesz)