Menü

Legfrissebbek

Madártej

pic

Hozzávalók:

1 l tej
4+1 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
1 db vaníliarúd (vagy: vaníliás cukor/vanília aroma)
2 evőkanál vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő/liszt)

összesen 4 adag/1242 kcal, 1 adag/310 kcal

 

Elkészítés:

A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint a pudingporral habosra keverjük. A felvert fehérjéből evőkanállal - a forrásban lévő tejbe - nagy galuskákat szaggatunk, melyet mindkét oldalán kb. 2-2 percig főzünk, (A fehérje galuskákat legalább két részletben kell főzni, mert fővés közben jelentősen megdagadnak.) Amikor a galuskák megfőttek, lapátkanállal kiszedjük, és félre tesszük. 1-2 dl forró tejet apránként a tojássárgás krémhez keverünk, majd az egészet a tejbe keverjük. Addig főzzük, amíg a tej újra forrni kezd. A madártejet tálkákba, vagy egy nagyobb tálba öntjük, és a tojásfehérje habbal "koronázzuk" meg.